TEME DIPLOME EDUKIM - MARDHENIET NENE FEMIJE

MARRËDHËNIA NËNË - FËMIJË

Marsela TARELLI
Ç’është marrëdhënia nënë - fëmijë, apo thënë ndryshe atashimi?
Atashimi është formimi i lidhjeve emocionale të qëndrueshme midis nënës dhe fëmijës. Kjo lidhje emocionale fillon të zhvillohet që prej ditëve të para pas lindjes. Kulmin e arrin diku në moshën prej 18 deri 30 muajsh të jetës. Ai është një proces që ndodh me kalimin e kohës dhe që përfshin një marrëdhënie reciproke afeksioni midis tyre. Në periudhën 6-8 muajsh, kur foshnjat shohin një të panjohur hidhen në krahët e nënës dhe nuk ndahen prej saj. Në këtë periudhë ato përjetojnë atë që quhet ankthi apo frika nga i huaji. Në moshën 18 muajsh - 2 vjet ato përjetojnë ankth kur nëna nuk është aty. Shfaqja e këtij ankthi sugjeron se foshnjat kanë një të kuptuar të qartë të faktit se nëna

TEME DIPLOME NE PSIKOLOGJI - BRAKTISJA E SHKOLLES

TEME DIPLOME NE PSIKOLOGJI 
Braktisja e shkollës, fenomen që kërcënon arsimin Shqiptar

H Y R J A


Me vlerësimin e shoqërisë njerëzore ndaj arsimit apo shkollimit njihemi qysh në shpërngejt e lindjes së qytetërimit europian,në Greqinë e lashtë,kur një nga filozofët më të spikatur të lashtësisë, Platoni, fliste për rëndësinë e edukimit në formimin e shtetit dhe shkruante në hyrjen e Akademisë: “Mos hyni brenda nëse nuk jeni gjeometër”.

Në sajë të nxitjes për zhvillimin e dijeve progresive,iluminizmi europian i dha atij një rëndësi të jashtzakonshme,duke trajtuar atë jo si një luks vetëm për një pjesë të shoqërisë dhe vetëm për një kohë të shkurtër,por për të gjithë shoqërinë si dhe me një sens të pandërprerë e dialekt,ashtu si vetë

TEME DIPLOME: Pergjegjesit Sociale dhe Etike te Biznesit

http://temediplome.blogspot.com/
HYRJE

Pergjegjesia  Sociale, eshte nje koncept i ri ne Europen Lindore dhe ne vecanti per Shqiperine. Shumë pak është folur rreth P.S ne lidhje me bizneset sepse ata e kane te veshtire te kuptojne qe perfshirja ne pergjegjesine sociale sherben si nje element ndihmes dhe motive tek fitimi, dhe vetëm vitet e fundit janë marrë hapa konkretë nga disa kompani mbi kete fushe.
Shqiperia deri ne vitet “90 ka ardhur pa asnje lloj trashegimie apo pervoje ne fushen e konceptimit e me pas ne ate te aplikimit te politikave sociale. Por mbas viteve “90 pati momentet me kulmore te sjella prej tyre nga nderrimi i sistemeve nga nje forme ne nje tjeter

TEME DIPLOME: Industria e Perpunimit te Vajit te Lulediellit ne Shqiperi

http://temediplome.blogspot.com/TEME DIPLOME: Industria e Perpunimit te Vajit te Lulediellit ne Shqiperi

Qellimi I realizimit te kesaj Teme Diplome eshte konstatimi i problematikave te ndryshme qe ka industria e vajit te lulediellit ne vendin tone.
Per realizimin e kesaj Teme Diplome eshte zgjedhur kompania Olim pjese e AM Group dhe nje lider

PUNIM DIPLOME - NDRYSHIMI BGA LEK NE EURO - Administrim Financiarhttp://temediplome.blogspot.com/Menaxhimi Zevendesimit Lek-Euro, ne Shqiperi.Versioni per t'u riperdorur.
Parathenie: Procesi i zhvillimit te vendit, dhe synimi i anetaresimit ne Bashkimin Europian, është jo thjesht një ambicje per këdo,por edhe një detyrim për të gjithë faktorët dhe institucjonet e vëndit,ku padyshim bankat kanë një misjon te rëndësishëm. Anetaresimi i vendit tone ne B.E, eshte jo vetem proces i pakthyeshem, por midis te tjerash, shoqerohet me faktin e pashmangshem te zevendesimit te monedhes sone Lek me monedhen e B.E, Euro. I shtyrë nga kjo

TEME DIPLOME ANGLISHT- Gjykimi i konflikteve administrative - Administrative Adjudication of disputes


http://temediplome.blogspot.com/UNIVERSITY scientific Master Profile : Public Administration Subject : Administrative Adjudication of disputes leading instructor diploma thesis Recognition gratitude and thanks goes to all university professors In its professionalism and their dedication to transmit knowledge , I managed to graduate. 2 METHODOLOGY - For the realization of this study was a cross-referencing between the situations of conflict aktulale administrativete trial and will undergo changes to this structure as a result of the implementation of administrative courts and the application of the reforms vazhduesme which should be based on European practices . Also methodological part , I followed the concept of teaching through the paving of questions and answers in them . GOAL - In the treatment

TEME DIPLOME - Lidershipi efektiv si parakusht per autonomine shkollore - Effective leadership as a prerequisite for school autonomy

http://temediplome.blogspot.com/University of TiranaFaculty of Social SciencesDepartment of Psychology , PedagogyDiploma thesisEffective leadership as a prerequisite for school autonomy
Acknowledgements :Conducting this study has helped us to expand knowledge in the field of leadership and management in education . We came to know through his manner of driving and the many problems in public high schools , but also to see education under a different light , not just as implementing ordinances that come from above pe r because of duty but as a

Teme Diplome - Kanceri I Mushkerive Tek Grate - Lung cancer in women

http://temediplome.blogspot.com/
Republic of AlbaniaUniversity of ShkodraLouis GurakuqiBranch nursetopic DiplomaTopic : Lung cancer in women .CONTENTS

    
ENTRY...................................................................................................................................4
    
PURPOSE AND OBIEKTIVAT..............................................................................................5.CHAPTER 11.1 WHAT IS ............................................ lung cancer ......................... 6-71.2 symptoms ................................................ .................................................. ......................... 81.3 Lung cancer

Total Pageviews

Pages